Is uw wasbak verstopt? Onze monteurs lossen het op

Verstopte wastafels komen helaas vaak voor in de praktijk. Denk aan een ophoping van haren, vetresten en zeep die samenklonteren. Wanneer het water niet meer goed wegloopt, is het de hoogste tijd voor een professionele oplossing van Assos.

Wil je direct van je verstopping af?

Huis, tuin en keukenmiddelen bij een verstopte afvoer

Een wastafel raakt vaak geleidelijk verstopt en de specifieke oorzaak kan variëren. Maar wat kunt u doen om verstopping te voorkomen? Hier zijn enkele handige tips:

  • Een veelgebruikt middel is een emmer met heet water en baking soda. Giet een liter kokend water vermengd met soda in de afvoer van de wastafel om de verstopping te verhelpen. Voor een extra krachtige werking kunt u een kleine hoeveelheid azijn door de afvoer laten lopen. Houd er rekening mee dat dit kan gaan bruisen.
  • Als u merkt dat de verstopping zich in het begin van de afvoer van de wastafel bevindt, kunt u beginnen met het reinigen van de afvoer. Maak de sifon los en reinig zowel de sifon als de afvoerpijp. Het kan geen kwaad om dit af en toe te herhalen.
  • Een ouderwetse rubberen ontstopper kan in sommige gevallen nog steeds effectief zijn om een afvoer te ontstoppen. Zorg ervoor dat de plopper in een laag water staat, duw de rubberen ontstopper naar beneden en trek deze vervolgens weer terug. Op deze manier ontstaat er een zuigkracht die de verstopping kan losmaken.

Als u merkt dat geen van deze tips helpt, bestaat de mogelijkheid dat u te maken heeft met een hardnekkige verstopping. Laat uw verstopte afvoer dan snel en professioneel ontstoppen door Assos.

Wasbak ontstoppen: zo werkt het

Het is altijd geruststellend om te weten wat u kunt verwachten. Bij Assos hanteren we een gestandaardiseerde aanpak voor het oplossen van rioleringsproblemen, zoals een verstopte wastafel. We beginnen met het lokaliseren van het probleemgebied en gaan vervolgens direct over tot ontstoppingswerkzaamheden. Op deze manier kunt u binnen een kort tijdsbestek weer volledig gebruikmaken van uw wastafel. Ten slotte voorzien we u van advies om toekomstige verstoppingen van de wastafel te voorkomen.

Service & kwaliteit van Assos

We zijn de partij voor het oplossen van al uw rioleringsproblemen. Wanneer u voor Assos kiest profiteert u van de onderstaande voordelen: