Is uw wasmachine verstopt? Wij lossen het op!

Heeft u te maken met een verstopte wasmachine? Riool Reinigings Service Assos kan u uitstekend van dienst zijn, en dat begint met dit artikel! Indien blijkt dat reguliere huishoudelijke middelen niet langer effectief zijn, is het tijd om te kiezen voor een professionele oplossing van Assos. Met jarenlange ervaring in het oplossen van rioolproblemen zijn wij in staat u in alle situaties adequaat bij te staan.

Wil je direct van je verstopping af?

Wat te doen tegen een verstopte afvoer van de wasmachine?

De afvoerleiding van de wasmachine kan, net als bij andere apparaten met een afvoer, verstopt raken. Wanneer de wasmachineafvoer verstopt is, zult u mogelijk merken dat er water vanuit de achterkant van de wasmachine op de vloer lekt of dat de wasmachine helemaal vol water staat. De verstopping kan verschillende oorzaken hebben, afhankelijk van het gebruik, de hoeveelheid vuil op de kleding en de belasting. Gelukkig zijn er diverse mogelijkheden om de verstopte afvoer van uw wasmachine te ontstoppen.

Schoonmaken van de sifon

Het reinigen van de sifon in de afvoerleiding kan ervoor zorgen dat de verstopping verdwijnt. Plaats een emmer onder de sifon en draai de afdichting aan de onderkant van de sifon los. Laat vervolgens het water en vuil eruit lopen. Als de sifon geen afdichting heeft, is het het beste om hem volledig los te draaien en onder de kraan schoon te spoelen. Draai daarna de sifon weer dicht of sluit hem opnieuw aan op de afvoer.

Spoel de afvoer door met kokend water en soda

Als de verstopping zich dieper in de afvoer van de wasmachine bevindt, waardoor het lastig is om er direct bij te komen, kun je proberen de afvoer te ontstoppen door een kopje baking soda in de afvoer te gieten. Voor het ontstoppen vul je eerst een emmer met kokend water en soda. Verwijder de afvoerleiding van de wasmachine uit de afvoer en giet het sodawater vervolgens via een trechter in de afvoer. Wacht enkele minuten voordat je opnieuw water giet om te controleren of de afvoer nu vrij doorloopt.

Gebruik geen gootsteen ontstopper

Wij ontraden het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen omdat ze schadelijk kunnen zijn voor de verbindingen in uw afvoerleiding en zelfs brandwonden kunnen veroorzaken bij onze monteurs. Probeer in plaats daarvan eens een mengsel van baking soda en azijn. Dit middel heeft een vergelijkbaar ontstoppend effect als chemische gootsteenontstoppers, maar is tegelijkertijd milieuvriendelijk. Begin door een handje opgeloste soda in water in de afvoer te gieten en voeg vervolgens een kopje azijn toe. Houd er rekening mee dat het mengsel behoorlijk kan bruisen. Als je snel van je verstopping af wilt, schakel dan direct Assos in!

Service & kwaliteit van Assos

We zijn de partij voor het oplossen van al uw rioleringsproblemen. Wanneer u voor Assos kiest profiteert u van de onderstaande voordelen: