Hoe ontstaat rioollucht in huis?

Het ervaren van een onaangename rioolgeur in huis of op kantoor is vervelend. De verspreiding van deze geur door de ruimte kan diverse oorzaken hebben, zoals een verstopte gootsteen, afvoer of doucheputje. Het is vaak het geval dat deze verstopping leidt tot een ongewenste geur in huis, waar je het liefst zo snel mogelijk vanaf wilt. Met jarenlange ervaring is Assos het ideale bedrijf voor het oplossen van stankproblemen in het rioleringssysteem.

Wil je direct van je verstopping af?

Hoe verhelp je rioollucht in huis?

Assos onderscheidt tussen twee soorten stankproblemen: tijdelijke en permanente stankoverlast. Tijdelijke stankoverlast doet zich vaak voor wanneer de geur wordt veroorzaakt door specifieke windrichtingen of neerslag, zonder dat er noodzakelijkerwijs sprake is van een verstopping. In het geval van permanente stankoverlast, zoals bij een rioollucht, wijst de aanhoudende geur wel op een hardnekkige verstopping. Deze verstopping resulteert vaak ook in de verspreiding van een ammoniakgeur in huis.

Stinkende gootsteen, doucheput of afvoer

Onze medewerkers begrijpen maar al te goed hoe vervelend het is om in een keuken te staan waaruit een onaangename geur opstijgt door de gootsteen of afvoer. Hetzelfde geldt voor het douchen in een badkamer met een stinkend doucheputje, wat een onplezierige geur door het hele huis kan verspreiden. Het is begrijpelijk dat u dan de hulp van Assos wilt inschakelen om deze nare geurproblemen te verhelpen. Stank is niet alleen hinderlijk tijdens dagelijkse activiteiten, maar kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid. De irritatie door de geur kan leiden tot meer stress, hoofdpijn en zelfs misselijkheid.

In alle gevallen is het begrijpelijk dat u zo snel mogelijk van de ongewenste geur in huis af wilt. Stankproblemen kunnen ook worden veroorzaakt door muizen, ratten of ander ongedierte in huis. Voor ongediertebestrijding verwijzen we u graag naar het Meldpunt Ongedierte.

Bent u die (terugkerende) rioollucht in huis ook beu? Geen stress!

Zo verhelpen wij de rioolstank in huis

Bij Assos hanteren we een gestructureerde aanpak voor het opsporen en elimineren van onaangename geuren in uw woning. We starten met het inzetten van diverse apparaten en technieken om de herkomst van de geur te achterhalen. Zodra we de bron hebben gelokaliseerd, beoordelen we welke reinigingsmaatregelen noodzakelijk zijn. Hiervoor maken we gebruik van verschillende technieken:

Na het oplossen van het probleem verstrekken onze medewerkers u advies over hoe u in de toekomst onaangename rioolgeuren in de badkamer, woonkamer of keuken kunt voorkomen.

Service & kwaliteit van Assos

We zijn de partij voor het oplossen van al uw rioleringsproblemen. Wanneer u voor Assos kiest profiteert u van de onderstaande voordelen: