Vaatwasser verstopt? Assos lost het op!

Merk u dat het water in uw vaatwasser niet meer goed wegloopt? Als blijkt dat huis-, tuin- en keukenmiddelen niet effectief zijn, is het tijd om te kiezen voor een professionele oplossing van Assos. In de meeste gevallen wordt een verstopping van de vaatwasser veroorzaakt door achtergebleven etensresten, die in combinatie met vetresten zorgen voor hinderlijke verstoppingen. U wilt dit natuurlijk zo snel mogelijk opgelost hebben. Met jarenlange ervaring op het gebied van rioolproblemen, heeft u met Assos de juiste partner gevonden.

Vaatwasser ontstoppen: zo kan je te werk gaan

Een verstopte afvoer van de vaatwasser vormt een vervelend probleem. In dergelijke situaties loopt het water van de vaatwasser niet weg en kan lekkage ontstaan, soms zelfs tot overlopen van de vaatwasser. Dit zijn zaken waar je het liefst niet mee te maken krijgt. Vaak wordt vergeten dat de vaatwasser ook verstopt kan raken. Hoewel je zelf kunt proberen de verstopping te verhelpen, staat Assos klaar als je liever een specialist inschakelt!

Maak de filters in je vaatwasser grondig schoon

Het probleem van water dat in de vaatwasser blijft staan, is vaak het meest voorkomend. Wanneer het water niet goed wegstroomt in de vaatwasser, kun je beginnen door zelf te controleren of de filters verstopt zitten. Filters dienen als bescherming tegen het doorlaten van etensresten naar de afvoer van de vaatwasser, maar raken daardoor ook snel verstopt. Door de filters regelmatig en grondig te reinigen, blijven er minder etensresten vastzitten en kan het water beter wegstromen. De filters bevinden zich onderin de vaatwasser en zijn eenvoudig te verwijderen. Let echter op dat de filters kwetsbaar zijn en voorzichtig moeten worden uitgenomen.

Controleer de afvoerslang

Daarnaast is het ook raadzaam te controleren of er een deuk in de afvoerslang te vinden is. Hiervoor dien je de vaatwasmachine van zijn plek te halen om aan de achterkant te kunnen controleren of dit het geval is. Zorg ervoor dat de afvoerslang weer netjes recht loopt, zonder knik of deuk, zodat er voldoende ruimte ontstaat om het water weer efficiënt weg te pompen.

Controleer de sproeiarmen

Als het water langs de deuren van de vaatwasser naar buiten lekt, is er mogelijk iets anders aan de hand. Controleer of de sproeiarmen niet voortdurend geblokkeerd worden door verstoppingen, waardoor te veel water richting de deur wordt gespoten en lekkage ontstaat. Verwijder in dat geval de sproeiarmen en maak met een naald de verstopte sproeigaatjes weer vrij. Als dit niet effectief is, is het raadzaam om de sproeiarmen te vervangen.

Controleer het rubber van de vaatwasserdeur

Langs de zijkanten van de deur van de vaatwasser bevinden zich rubberen strips. Als deze vuil zijn of scheurtjes vertonen, kan dit lekkage veroorzaken. Het is raadzaam om bij scheurtjes in de deurrubbers deze te vervangen. Als de onderste deurrubbers versleten zijn, is het beter een professional in te schakelen. Het vervangen van deze rubbers vereist namelijk het volledig verwijderen van de vaatwasserdeur, waardoor het een technische klus wordt.

Gebruik soda voor verstoppingen

Tot slot hoeven verstoppingen in de vaatwasser niet altijd te wijten te zijn aan de vaatwasser zelf. Een verstopping in de afvoer onder de gootsteen kan er ook voor zorgen dat de vaatwasser niet meer naar behoren functioneert. Vaatwasmachines worden vaak op deze afvoer aangesloten om de noodzaak van een nieuwe afvoerleiding te vermijden. Als het water in de gootsteen ook niet goed doorloopt, is de kans groot dat het probleem daar ligt. In dat geval kun je de verstopping mogelijk verhelpen met de afwasmachine-soda-methode. Hierbij strooi je wat soda in de afvoer, laat dit enige tijd intrekken en spoel de afvoer vervolgens door met kokend water. Het restafval dat vastzit in de afvoer zal door de ontvettende werking van de soda loskomen, waardoor de afvoer beter doorspoelt en hopelijk de vaatwasser weer naar behoren werkt.

Service & kwaliteit van Assos

We zijn de partij voor het oplossen van al uw rioleringsproblemen. Wanneer u voor Assos kiest profiteert u van de onderstaande voordelen: